Limburgse

gastvrijheid.

Buitengewoon Meldert

Badend in het groen, maar op wandelafstand van het gezellige centrum van Meldert. Een rustige dorpskern waar het aangenaam wonen is. Meldert ademt een ongedwongen sfeer. De warme gemeenschap voorziet in al uw basisbehoeften. Een fijne middenstand, een uitgebreide sportinfrastructuur en een jonge, dynamische bevolking: Meldert heeft het allemaal.

 

In Meldert vindt u het perfecte evenwicht tussen een landelijk karakter en eigentijdse voorzieningen. Een droom voor sportievelingen en levensgenieters.

 

 

In de Vallei van de Zwarte Beek

Op wandelafstand van Caraat vindt u de Vallei van de Zwarte Beek. Dit bijzondere natuurgebied bestaat uit kleurrijke landschappen, zachte heuvels en mysterieuze moerassen. De Vallei van de Zwarte Beek is een uniek stukje natuur met een eigenzinnig karakter. De thuis van heel wat moois en de plaats bij uitstek voor rustgevende wandelingen en fietstochten.

 

Gevarieerde wandelroutes nemen u mee naar prachtige stukjes heide, turfputten en eigenaardige trilvenen. De Venusberg biedt een prachtig uitzicht over het beekdal. Bij het Sterrenplekje bovenop de heuvel kunt u ’s nachts ongestoord onze prachtige sterrenhemel observeren.

 

 

 

Sport en recreatie

Meldert is een paradijs voor liefhebbers van sport. Caraat is een uitstekende uitvalsbasis om te wandelen, lopen of fietsen in de prachtige natuur. Daarnaast is Meldert een absoluut begrip in de paardensport met bezoekers van over de hele wereld.

 

Het bloeiende verenigingsleven van Meldert telt meer dan 20 organisaties. Een greep uit het aanbod brengt ons bij SK Meldert, de schuttersgilde en Chiro Leouki. In het centrum vinden we ook de buitenschoolse kinderopvang ’t Sjamajeeke en zorgsite Melderthof.

 

In ontmoetingscentrum ‘De Kalen Dries’ worden op regelmatige basis activiteiten georganiseerd. Natuurlijk kunt u de zalen zelf huren. Er zijn verschillende mogelijkheden voor uw eigen binnen- en buitenfeesten.

Vlot bereikbaar

Meldert ligt in de driehoek Lummen – Diest – Beringen. Via het Klaverblad in Lummen zijn zowel de E313 als de E314 vlakbij.